Voeding

De keuken is het hart van het huis, kook met liefde vanuit je hart, want alles is energie wat tot je komt.

Wat is voeding voor ons welzijn?

Op de eerste plaats onze ademhaling, diep tot in de buik, bewegen, rust, meditatie, gebed, dankbaarheid, onze gedachten en ons voedsel.

Zo stralen we uit waar we ons mee voeden, hoe we het tot ons nemen en hoe we het verwerken en verteren ... schoonheid en gezondheid komen van binnen uit.

Voeding is ook creatief bezig zijn en soms een uitdaging om nog een schotel te toveren met dat wat nog in huis is. Halleluja !!!

Voeding als medicijn en schoonheid. Wie gezond eet, voelt zich gelukkig, heeft energie, een ideaal gewicht, slaapt goed, helder van geest, ongemakken ebben weg - kortom, je voelt je goed in je vel.

Zorg voor sfeer en rust, met gepaste aandacht tijdens het eten, door het goed te kauwen en te vermengen met speeksel. Zegen je eten met vreugde en dankbaarheid en geniet, dit werkt energetisch heilzaam op heel je welzijn.

We hebben NIET alles in handen maar onze LEEFSTIJL wel, dit is mijn visie.

Gezonde voeding, echte natuurvoeding leeft en rot, heeft geen kleur, geur en bewaarmiddelen.

Kies voor zuiver puur eten, op een bloemkool staat ook geen 'samenstelling'.

Geef zelf kwaliteit aan je leven, en leg het niet in handen van anderen.

Eerlijk voedsel, bio-voedsel, en als het kan van een bio-boer, recht van het veld of uit de serre; en dit binnen de twee uur op je bord heb je zelfs voeding met lichtenergie, zonnelicht, wat ook je energetische lichtlichaam voedt...

Prana voeding via ademhaling.


Bewerkte kant-en-klare, in plastiek verpakte voedingsmiddelen verzwakken onze immuniteit, het verdedigingssysteem van het lichaam, alles wat we eten en op onze huid smeren wordt opgenomen in de bloedbaan, het voedt ons lichaam, ziel en geest 

Jouw keuze, voeding kan je verrijken of verarmen.

Je denkt pas aan je gezondheid als er ongemakken en ziekte komen. Deze ontstaan meestal bij een ongezonde leefstijl, verkeerde voedingscombinaties, fastfood, light producten, je ingesteldheid, vastzittende onverwerkte emoties, stress, VER OVER JE LATEN GRENZEN GAAN, Assepoester spelen en zo niet houden van jezelf.

Moeder natuur geeft ons ook helende, zuiverende, voedende, medicinale krachtige kruiden bv. brandnetel, kliswortel, paardenbloem-wortel-blad, salie, rozemarijn, tijm, de vlier, gember, mariadistelthee, lotusthee, driejarenthee, en nog zo veel meer...

Geniet dagelijks bij je maaltijd van wat verse kruiden, peterselie, bieslook, lente ui, look, ui, ...

Maar geen gewoonte later op de avond te eten, dat verstoort heel je vertering.

Eet sober en varieer, dit is levensverlengend. Eet seizoensgebonden, afgestemd op het ritme van de natuur.

Jij bent een stukje van die natuur. Elke seconde vinden er in elke cel van jouw miljoenen wonderen plaats.

Leer vooral VOELEN wat JOUW lichaam nodig heeft. Er bestaat geen gezond dieet voor iedereen... iedereen is uniek. 

Het eerste wat je 's morgens best doet, op nuchtere maag, om je vertering op gang te brengen, is goed speeksel te maken en door te slikken...een glas warm water met vers citroensap een geschenk voor je lever.

Geen enkel levend wezen in de natuur eet zoveel door elkaar als de mens. Dit geeft rotting in de darm waar giftige gassen ontstaan en zo waardevolle voedingsstoffen verloren gaan, je verzwakt en wordt ziek.

Koken volgens de 5 elementen is zeer voedend, ondersteunend en helend. Brengt balans in je leven, verbonden door en met de elementen van de natuur in lichaam, ziel en geest. Het element vuur, aarde, metaal, water, hout - allen verbonden met bepaalde organen, smaken, kleuren, alsook verbonden met emoties als medicinaal koken .

Aanvullend met zeewieren en grijs nat Keltisch zout voor de vele mineralen, gefermenteerde groentjes, korte pekel, miso, shoyu, kuzu ... deze helpen bij de vertering, goede darmflora, verstevigen de darmwand en helpen tegen infecties.

Je gezondheid zit in de darm. Heb je eens diarree, een paar dagen, laat dat gebeuren. Je lichaam zuivert zichzelf. Rem dit niet met medicatie maar neem probioticum om je darmflora te herstellen.

DE LEVER LEVERT HET LEVEN...houd hem schoon...voor en najaar een reinigingskuur.

(vb.berkensap) in bio- winkel verkrijgbaar (3weken half glas nuchter)

Drink geregeld een glaasje water door de dag, begin 's morgens met 1 glas warm water op je nuchtere maag. Drink geen koude drank uit de frigo en best niet bij de maaltijd; dat verstoort je vertering en vertering sappen. Drink voor de maaltijd, en alleen als je dorst hebt. Te veel drinken belast je nieren.

Water is mijn Goddelijke drank ... in je waterkruik leg je ruwe steen van amethist, rozenkwarts en bergkristal. Dit verandert de energie van het water.

Drink geen water van de kraan.

Zuiver natuurwater' LIFJALLA'  IS HEELRLIJK OM TE DRINKEN, verkrijgbaar in brikken van 10 L.

spa water is ook ok.

Als je koffie drinkt, best een kop zwarte koffie tussen 13u en 16u. Bitter is goed voor het hart. Te veel koffie zet darmen uit, moeilijke stoelgang, koffie na de maaltijd verstoort de ijzeropname. Koffie geeft meer stress, vergroot botontkalking, reumatische klachten en werkt door de cafeïne verslavend, geeft hartkloppingen, trillingen, rusteloosheid, hoofdpijn, slapeloosheid, verzuring van het lichaam en maagdarmstoornissen. Er zijn echt wel heerlijke alternatieven !!!

Eet fruit alleen best op een lege maag; heel rijp sappig fruit dat hier groeit, seizoensgebonden, vers van de boom of van de struik. Dan ontgift fruit je en geeft het je energie. Fruit is vlug verteerbaar en klaar om dwars door je darmen te gaan......Komt fruit in contact met ander voedsel, in de maag, krijg je gisting, verzuring en de hele massa voedsel begint te bederven...

Banaan verslijmt...slijm in oor, rond de ogen enz..(fruitpapjes zonder banaan)

met borstvoeding is je baby goed beschermd.

Blauwe bes en bloemkool is zeer goed voor je hersenen.

Van groot belang zijn combinaties van voedsel. Wie deze respecteert, voelt meteen de weldaden, geen  weken opgeblazen buik, geen overladen maag, geen oprispingen en geen gisting in de darm.

Vermijd de combinatie dierlijke eiwitten met koolhydraten.

Beperk tussendoortjes. Als de vertering zich afrondt, reinigt de maag en de dunne darm zichzelf, en dat gaat niet als je constant eet.

Eet alle groenten, eet VEEL groenten, vooral groene bladgroenten - geeft soepelheid en helderheid aan lichaam en geest.

Beperkt nachtschade planten zoals aardappel, tomaat, aubergine en paprika. Zoete aardappel kan wel.

Eet tot je voldaan bent, neem liever dubbele portie groenten, deze vullen goed wegens de vele vezels en je darm zal gelukkig zijn. Voel en heb respect voor de plant die jou met zoveel liefde voedt.

De gezondheid zit in je darmen .

Kook rijst (ZILVERVLIESRIJST) of parel gerst....voor een paar dagen - dit is tijdbesparend en gezond. Afgekoeld en terug verwarmd, veranderen de koolhydraten in vezels. Deze vezels zuiveren heel goed de darm wat jouw gezondheid ten goede komt...bevat ook eiwitten.

Kookstijlen als stomen, stoven, bakken, wokken, grillen,...

Voedsel hoort warm te zijn, dit geeft je energie. Als beste energie is hout en gas om op te koken. Geeft vuur energie voor het hart.

Zeer ongezond is microgolf !!!!

Voedsel uit de diepvries is zijn energie verloren, is dood voedsel, maar toch beter dan uit blik.

Beperk rauwkost. Salade in de zomer is beter dan in de winter, deze vezels met je handen goed breken, zeker bij gevoelige darmen en milt - geeft moeilijke vertering en zet het lichaam uit, geeft vermoeidheid en je verzwakt op termijn.

Goede vetten zijn uiterst belangrijk voor ons lichaam, juiste evenwicht tussen omega -3 omega -6 en 9 en de vit.E. zijn daarbij nodig. Ze zijn belangrijk voor onze hersenen en het opnemen van mineralen en vitamine, waardoor we ons fit en energiek voelen. De goede Vetten zorgen ook voor een goede hormoonbalans, gezonde cellen en een goede geleiding en communicatie tussen de miljarden cellen in ons lichaam.

De vit.E. is de enige antioxidant die het vet in onze hersenen beschermt, het bevindt zich in olijfolie, noten, bladgroenten en eieren (liefst van loslopende kippetjes)...best nog wit van ei.(eigeel te veel  geeft verzuring) 

walnoot olie is ook zeer goed voor de lever...(geutje koud op sneetje zuurdesembrood met wat gefermenteerde look...

De vit.C EN D zijn echt wel belangrijk om eventueel extra bij te nemen en zeker in de wintermaanden.

Gebruik gezonde oliën, in glazen flessen -olijf-, kokos- van eerste persing, geroosterde of gewone sesamolie. Dit zijn de goede verzadigde vetten, belangrijk voor onze hersenen en cel structuur. Varieer met deze vetten, ze zijn medicinaal...LIJNZAAD OLIE EN WALNOOT OLIE NIET VERWARMEN.

Zeer ongezonde vetten zijn transvetten, die meestal voorkomen in industrieel bewerkte voedingsmiddelen zoals koekjes, pasta, chips, gebak, pizza, sauzen, charcuterie, bouillonblokjes,... Geraffineerde, ontgeurde en sterk bewerkte vetten, die verhard worden tot smeerbare boter en dergelijke, deze zijn de meest schadelijke voor ons lichaam, en dan nog verpakt in plastiek !!! Ze verstoren het lymfestelsel - afval kan niet weg en geven overal ontstekingen in het lichaam en maken je ziek. Ze verzuren letterlijk je leven.

Wees heel HEEL zuinig met vlees, vooral varkensvlees en rood vlees, zuivel, suikers en alcohol. Ze verzuren en verslijmen je lichaam, geven ontstekingen, vermoeidheid en ziek zijn. Suikers breken ook B12 af, halen calcium uit je tanden en botten... Alcohol zet zich in het lichaam om in suiker.

We zouden Moeder Aarde een deel van haar oppervlakten kunnen teruggeven als we vlees en vis beperkten -of nog beter laten... eet vaker plantaardige eiwitten. De dieren en onze planeet Aarde 'LIJDEN' enorm door de intensieve veeteelt, door ons consumptiegedrag...en dat lijden zit ook in het collectieve.

Eet alleen dat wat met liefde en respect wordt behandeld. Eet best nog wat vliegt en zwemt... heel matig...als je niet anders kan.

God schiep, uit zuivere liefde, een prachtige aarde om op te wonen met het Mineralen RIJK, het planten RIJK en het dieren RIJK en gaf het instinct. Het mens DOM kreeg iets extra's, de "vrije wil"

Geniet van plantaardige eiwitten, kikkererwten, linzen, noten, zaden, gedroogde peulvruchten, azukiboon van Hokkaido (bevat zeer veel B12, een soeplepel is zoveel als een biefstuk),

Dieren zijn nog echt verbonden met de natuur, geven onvoorwaardelijke liefde, en zijn heel gevoelig. Dieren weten precies wat er met hen zal gebeuren, je ziet de angst en verwarring in de ogen op de vee-transportwagens, er zijn er die al sterven op het traject van de stal naar het slachthuis.

Dieren, pluimvee, als ook met vissoorten gaat het niet anders, op elkaar geperst, in grote kwekerijen met toediening van geneesmiddelen, antibiotica en hulpstoffen, hormonen respectloos om ze vet te mesten.

Als wij vlees en vis eten, assimileren we ook al die stoffen, ook de energie van de angst zit in het vlees. Vooral de consumptie van traditioneel vlees van dierlijke producten vergroot onze jachtigheid en onze stress, vergroot gaten in ons aura veld en alles kan binnen komen ... waar zou men ziek van worden ?

Ondanks onze zogenoemde overvloeden en onze vooruitgang, zijn we bijna nooit verzadigd - overgewicht, allergieën, chronische ziekten maar ook onevenwichtigheid en agressie nemen voortdurend toe.

Een wijze beslissing om gezond te blijven of te worden, is ook minder glutenvrij eten. Tarwe is niet gezond meer, is gemanipuleerd en maakt het lichaam ziek.

Houd het simpel, vers en dat wat de natuur je op dit moment geeft...STOP aub DIERENLEED.

Om zelf mee te bakken ... meelvervangers zoals amandelmeel, voor brood, koekjes, gebak. Volkoren rijstmeel om te mixen met andere melen, kastanje meel, havermout, kikkererwtenmeel, quinoa meel, boekweitmeel.

Als ontbijt misosoep en/of glutenvrije havermout ideaal (havermoutpap met bv. rijst- of havermelk met Chi zaadjes , gebroken lijnzaad....rozijntjes....of eet eens niet.

Alleen eten tussen 12 en 20 uur...geeft rust voor je lever...mee spelen ...paar dagen in de week...

Havermout verlaagt je cholesterol, geeft je een langer verzadigd gevoel, geeft betere zuurstoftoevoer in je bloed, goed voor hart- en vaatziekten en diabetisch. Best havermout een nachtje weken in water om fytine zuur weg te werken. Bak haver-moutkoekjes als tussendoortje bv. met rozijntjes...

Noten en zaden zoals Chi zaad is heel calciumrijk, verbetert de stoelgang - je kan het ook in brood doen, om te bakken en, mooi meegenomen, het vertraagt het verouderingsproces. Sesamzaad zit vol vitaminen en helpt schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen - lijnzaad brengt je bloedsuikerspiegel, je goede en slechte cholesterol in evenwicht, het vermindert opvliegers in de menopauze en dan nog pompoenpitten voor de goede gezondheid van de prostaat; vol met omega-3 - alsook nog de zonnebloempitten, pijnboompitten...hennep zaadjes.... 

(Gezond) zoet is : rijstsiroop, amazake, cocosbloesem suiker heeft lage glycemische index - wat betekent dat het energie geeft gedurende een lange periode en minder zin naar zoet eten. Ik eet graag chocolade en neem pure rauwe cacao - dit bevat veel antioxidanten. In een wip maak je je eigen 'gezonde' praline en zo veel meer ... met dadels  vijgen, rozijntjes,...

Een lepeltje honing van je imker in je buurt kan ook....geeft rust aan het zenuwstelsel, probolis met wat honing is ook helend... een natuurlijk antibiotica bij bv.. verkoudheid, keelontsteking, griep.

Honing is ook een wondheler - allemaal puur natuur dankzij onze bijtjes.

Geen honing aan kinderen onder de 2 jaar.

Zuivel !!! Ons lichaam heeft echt GEEN melk nodig, buiten het eerste levensjaar en dan nog best borstvoeding voor de baby.

Melk verstoort de darmwerking, geeft verlijming bv. in je sinussen...baarmoeder...enz. en belet essentiële voedingsstoffen op te nemen. Calcium zit veel meer in groene groenten, brokolie , zeewier, savooikool, peterselie, boerenkool, tofu, eieren, noten, zaden en vooral in zeewieren. Goede vervangers voor melk zijn ongesuikerde melkvervangers : rijstmelk, havermelk.... (controleer het etiket : zonder suiker !!!). Ze zijn zoet van zichzelf. 


Rauwe boerenboter, Gboter,om te bakken... zuivere natuuryoghurt, zure room, kefir, behoren tot gezonde zuivel; alsook feta, mozzarella...af en toe.

Zuivel geeft ook zo veel dierenleed...het kalfje wordt van de moeder weg gehaald...VOOR JOU KAAS.

Het kalf vrouwtje gaat de weg als de moeder...kunstmatige bevruchting ...de een achter de ander...en dan naar de slachtbank...het kleine kalf mannetje wordt jou kalfslapje...dit is ver weg van liefde.

Kazen verharden letterlijk je bloed en bloedvaten, alsook je gedachten.

Het besef je eetpatroon te veranderen, uit het diepste bewustzijn, is ook respect hebben en liefdevol zijn voor jezelf en de evolutie. Het is een verloren kans door vast te blijven zitten in levensovertuigingen, door je opvoeding en je vastgeroeste gewoontes.

Je lotsbestemming en de verandering daarvan, hangt af van je gewaar zijn en je vibratie - je hebt in alles een keuze. Geef kwaliteit aan je leven. Wordt vitaal en mooi oud, zowel lichamelijk als geestelijk, het draagt bij tot gelukkig zijn. Iedere dag geeft je een nieuw begin !!!Beweeg in elk opzicht.

Een slecht gevoed, verzwakt mens of dier loopt meer risico op conflicten en stress. En vanuit een onverwerkte, emotionele conflictschok ontstaat ziek zijn. Deze emoties zetten zich op zwakke plaatsen in je lichaam.

STOP ongezond ZOET...is een stille killer. Suiker is voeding voor kanker cellen.

GA WANDELEN IN DE NATUUR.

Elke kleine stap die je zet, naar nieuwe gewoontes en inzichten, is een stap vooruit en maakt echt een groot verschil in JOUW leven, naar jouw goed voelen in lichaam, ziel en geest.

TIP !

VIA DE SENSOR MEET IK VOEDING UIT WAT GOED IS VOOR JOU GEZONDHEID...

eet heel gevarieerd...

Vermijd nachtschade planten...(tomaten, paprika, courget

Vermijd rood vlees en varkensvlees

Eet biologisch voedsel

Vermijd zoet , tarwe en alcohol

Drink Mariadistel thee en brandnetel thee.....is heel zuiverend VOOR DE LEVER bij (zeker nodig bij kanker)

Veel vit. C, groene blad groenten, fruit

vit D zonlicht, beweeg in openlucht ...eiwit via, noten ,graan , bonen....

Antioxidanten.....

SELINIUM ondersteunt het immuunsysteem...zeewieren, uien, knoflook, appels, broccoli, zilvervliesrijst....

MAGNEZIUM ....Zeewier, Keltisch zout, groene blad groenten, rijst, gierst, rogge, knoflook, tamari, shoyu..

LEEF BEWUSTER

GEDACHTEN ZIJN JE KRACHTEN...

GEEF GEEN AANDACHT AAN DE ZIEKTE....geef gewoon aandacht IK BEN ZOALS IK WAS BIJ MIJN GEBOORTE ....GEZOND...GELOOF IN DE KRACHT DIEP IN JEZELF...

GA NIET IN ANGST....MAAR IN LIEFDE VOOR JEZELF...jij bent niet alleen licht en liefde, jij maakt ook licht en liefde. Elke situatie waarin we ons bevinden... mooier, rijker en liefdevoller te maken dat is wie we in essentie zijn en dat is onze bestemming. Je bent zelf een schepper.

DE NATUUR IS DE BESTE HEELMEESTER..(een uur per dag wandelen met jezelf in de pure natuur)

GENIET MET VOLLE TEUGEN VAN ELK MOMENT...jij bent de schepper van jou leven.

SCHAKEL HET VERLEDEN EN DE TOEKOMST UIT...LEEF IN HET NU MOMENT VAN IEDERE NIEUWE DAG ...IN VREUGDE LIEFDE EN DANKBAARHEID.

©2017 "NaturElly" Ceelen, Broekstraat 27  3294 Molenstede
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.